تبلیغات

کد اخبار

خبرستان درگز - نکات مفید و ریزه کاری های خانه داری
 
خبرستان درگز
اخبار فرهنگی،سیاسی،ورزشی،اجتماعی,هنری,گردشگری
                                                        
درباره وبلاگ

بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام وصلوات برپیامبر اعظم(ص)وهمچنین عرض سلام وادب به محضر تمام همشهریان عزیزدرگزی وبازدیدکنندگان از این وبلاگ ,جهت استحضار و اطلاع شما بازدیدکنندگان
این وبلاگ بعنوان یک پایگاه خبری سعی برآن دارد تا تمام اخبار مربوط به شهرستان
درگز را دراختیار تمام بازدیدکنندگان قرار دهد وامیدواریم که مطالب واخبار این پایگاه مورد رضایت شما واقع گردد لذا خواهشمنداست جهت ارتقای کیفیت مطالب این وبلاگ نظرات وانتقادات خود راقبل از خروج از وبلاگ درقسمت نظرات درج نمایید با تشکر ارادتمند شما حسین مقصودی خبرنگار شهرستان درگز
مدیر وبلاگ : حسین مقصودی
مطالب اخیر
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

کد ِکج شدَنِ تَصآویر

نظافت منزل از منظر معصومین

6435_774.jpg
28. قال الامام علی‏ - علیه السلام - : نَظِّفُوا بُیُوتَكُم من حَوكِ العَنكَبوتِ.
«قرب الإسناد، ص 52»
امام علی‏ - علیه السلام - فرمود: خانه‏ هایتان را از تار عنكبوت پاك كنید.

29. قال الامام الصادق‏ - علیه السلام - : كَنسُ البَیتِ یَنفِی الفَقرَ.
«الكافی، ج 6، ص 531»

امام صادق‏ - علیه السلام - فرمود: جاروب كردن خانه، فقر را از بین می‏برد

30. قال رسول الله - صلی الله علیه و آله - : لا تُبَیِّتُوا القُمامَه فی بُیوتِكُم و أخرِجُوها نَهاراً.
«من لایحضره الفقیه، ج 4، ص 5»
رسول خدا - صلی الله علیه و آله - فرمود: خاكروبه (و زباله) را شب در خانه نگذارید و آن را در روز از خانه خارج كنید


فوت های کوزه گری

imagesCACFLCS6.jpg
از بین بردن بوی غذا:

اگر خانه شما از بوی غذا پرشده و باعث ناراحتی خانواده می شود، از دود اسفند و یا دود خاکشیراستفاده کنید . با دود کردن دارچین هم می توانید بوی غذا را کاملاً از بین ببرید . علاوه برآن ، دود اسفند باعث ضد عفونی کردن محیط هم می شود.

چند نكته در مورد رب گوجه فرنگی:

1- متاسفانه بسیاری از خانمها بعد از خرد کردن گوجه برای درست کردن رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب آنها قرمزتر شود. درصورتی که این کار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است . در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب می شود.

2- برای اینكه رب شما قرمز شود آب گوجه را داخل ظرف استیل بجوشانید.

3- روی ظرف رب ، کمی روغن آب شده بریزید تا دیگر کپك نزند.

 

برای اینكه نمك راحت تر از نمك پاش خارج شود، می توانید چند عدد برنج خشك داخل نمك پاش بریزید.

یك نكته در مورد زودپز:

همیشه در نظر داشته باشید که نباید هرگز روی زودپزی که تازه خاموش کرده اید آب بریزید، زیرا هم خطرناك است و هم این کار باعث می شود، زود پز تبدیل به دیر پزشود و دیگر غذا را زود نپزد!

دستگاه بخار پز درخانه:

برای ساختن این دستگاه ، یك قابلمه را آب کرده و آبكشی روی آن قرار دهید . سپس مقداری آب در قابلمه بریزید(به میزانی که آبكش با آب برخورد نكند) حالا هر ماده ای را که می خواهید بخار پز کنید، روی آبكش قرار دهید. اجاق گاز را روشن کنید تا مواد غذایی شما بخارپز شود.

استفاده از گوش ماهی در کتری و سماور:

کافی است چند دانه گوش ماهی در کتری یا سماور قرار دهید، تا آهك موجود در آب را جذب کند.

جلوگیری از سیاه شدن ظروف آلومینیومی:

هنگام پختن حبوبات داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو به آن اضافه کنید؛ با این کار هم ظرف شما سفید می ماند و هم طعم حبوبات بهتر می شود.


اگر می خواهید آب سریعتر جوش بیاید:

اگر عجله دارید و می خواهید آب قابلمه شما سریعتر جوش بیاید، کمی نمك به آن اضافه کنید.

استفاده از سویا :

برای آنکه طعم سویا به گوشت نزدیک شود باید سویا را پس از چرخ کردن با گوشت چرخ کرده در فریزر نگه داری کنید.

جدا کردن نان شیرینی از قالب:

اگر نان شیرینی از قالب جدا نمی شود ، یك پارچه را داخل آب خیلی داغ فرو کنید و دور قالب شیرینی بپیچید و چند دقیقه صبر کنید؛ نان شیرینی به راحتی از قالب جدا خواهد شد.

پخت غذا با حرارت ملایم :

اگرمی خواهید گوشت یا مرغ را با حرارت کم بپزید، ابتدا قطعات گوشت را در روغن تفت دهید، تا طلایی شود واطراف آن تغییر رنگ دهد. سپس آن را روی حرارت ملایم بپزید . با طلایی کردن گوشت ، لایه سرخ شده محافظی برای قسمت های دیگر گوشت می شود و از له شدن آن جلوگیری می کند.

بریدن پنیر:

برای اینكه پنیر شما بهتر بریده شود ، از کارد کند استفاده کنید. راه دیگر آن این است که کارد را کمی گرم کنید و سپس پنیر را برش دهید.

نكته در مورد عسلی که شكرك زده باشد:

اگر عسل شما سفت شده و در ضمن سفید شده یا به اصطلاح شكرك زده و دیگر قابل استفاده نیست، می توانید عسل را در دیزی یا ظرفی که در آن محكم بسته می شود بریزید، حالا ظرف بزرگتر دیگری بردارید و داخل آن آب بریزید و ظرف عسل را ایستاده درون ظرف بعدی بگذارید و آن را ثابت کنید . حالا اجاق گاز را روشن کنید تا آب جوش بیاید. با بخار آب، عسل به حالت اولیه برمی گردد و مطمئن باشید که دیگر تا تمام شدن عسل شكرك نمی زند.


خوشمزه تر شدن دلمه برگ مو:

برا ی بهتر شدن دلمه برگ مو از چاشنی تمرهندی مخلوط با آب استفاده کنید.

راهی برای تشخیص سوسیس تازه:

انگشت سبابه را بر روی سوسیس فشار دهید. بعد از برداشتن انگشت اگر بر روی سوسیس جای انگشت نماند، سوسیس تازه است.



فنونی برای آشپزی آسان

imagesCAEKDXQ5.jpg
برای تشخیص تخم مرغ تازه ، آن را در یک کاسه آب سرد بگذارید. اگر تخم مرغ تازه باشد به ته ظرف می رود ، اما اگر به سطح آب بیاید، بهتر است از آن استفاده نکنید.

 
اگر مقداری از نان سفید اضافه آمده و مصرف نمی شود، چاره این است که آنها را در فر یا تستر برشته کنید و به سوپ بیفزایید. در انتها سوپ را در مخلوط کن بریزید و بعد سرو کنید.


برنج خرد شده را می توانید در سوپ ، آش و دلمه استفاده کنید . زیرا بهتر لعاب می اندازد و غذا یا دسر شما را خوشمزه تر می کند .


اگر چند برگ کاهو اضافه آمده و به اندازه ای نیست که بتوان با آن سالاد درست کرد، می توانید که آن را خرد کنید و به کوکو سبزی بیفزایید و یا برای ته دیگ مانند نان در کف قابلمه قرار دهید، بسیار خوشمزه خواهد شد.

 
برای پختن تخم مرغ به صورت آب پز یا عسلی ، یک قاشق غذا خوری نمک در آب سرد بریزید و بعد تخم مرغ ها را در آن قرار دهید تا از ترک برداشتن تخم مرغ حین پخت جلوگیری کند. حتی اگر تخم مرغ دارای پوست نازکی باشد و هنگام پختن ترک بردارد، نمک باعث می شود که تخم مرغ در آب پراکنده نشود.

 

آب کردن شکلات تخته ای ( برای استفاده در انواع کیک و شیرینی ):

راه اول: تکه های شکلات را در کاسه ای قرار دهید و نصف استکان قهوه داغ روی آن بریزید. هم زود آب می شود و هم شیرینی شما خوش طعم می شود.

 
راه دوم : استفاده از روش طبخ غیر مستقیم . شکلات را دریک ظرف گود بریزید و این ظرف را در ظرف بزرگتر حاوی آب گرم قرار دهید ؛ ظرف بزرگ را روی حرارت کم قرار دهید و شکلات را مرتب هم بزنید تا آب شود.






راز های نهفته در آشپزی

cookingsample.png

 

 

پخت برنج: 


برای اینكه برنج شما سفید شود می توانید چند قاشق ماست، داخل ظرف برنج درحال جوشیدن بریزید.
اگر برنج شما بیش از حد معمول جوش خورده بود. می توانید 3قاشق غذا خوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا برنج شما خراب نشود.

برای از بین بردن بوی سوختگی برنج:

یك تكه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.
 یك عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را بخود می گیرد.

برای خوشمزه تر شدن شوید پلو:

برای اینكه شوید پلوی شما خوشمزه تر شود می توانید از ادویه مخصوص پلو که سبزرنگ است و در عطاری ها موجود می باشد استفاده کنید بعد از آبكش کردن برنج کمی ادویه لابه لای برنج بپاشید.

برای خوشمزه تر شدن شیر برنج:

اگرمی خواهید شیر برنج شما خوشمزه تر شود، برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث می شود که شیر برنج شما خوشمزه تر شود.

اگر برنج شما بی نمك شد:

اگربراثر فراموشی برنجتان بی نمك شد اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمك را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی نمكی برنج شما رفع می شود هرگز نمك را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمك در روغن حل نمی شود.

 
اگر برنج شما شور شد:

اگر قبل از آب کش کردن برنج متوجه شدید، که برنج شما شور شده است موقع آب کش کردن برنج آب بیشتر روی برنج داخل آبكش بریزید . اما اگر بعد از آب کش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگرچاره ای برای برطرف کردن شوری آن ندارید. مگر اینكه خورش را بی نمك درست کنید.

از بین بردن بوی نامطبوع برنج:

اگر به هر دلیلی برنج خشك شما بو گرفت برنج را روی یك سطح پهن کنید. البته باید حتماً درسایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج می شود و برنج حالت خود را از دست می دهد و وقتی آن را داخل آب جوش می ریزید از هم پاشیده می شود.

پخت برنج برای خانم های کارمند:

خانم هایی هستند که بیرون ازخانه کار می کنند و وقتی ظهر به خانه می آیند، فرصت پختن برنج را ندارند، و یا این که دوست ندارند از شب قبل برنج آماده کنند. اینگونه افراد از این روش می توانند کمك بگیرند: صبح یا شب قبل برنج را آبكش کنند البته کمی آن را خشك بردارند، سپس ته دیگ برنج را آماده کرده و برنج را داخل قابلمه بریزند و قابلمه را داخل یخچال قرار دهند، ظهر برنج را کمی آب و روغن دهند و آن را دم کنند خیلی سریع برنج هم دم کشیده است .








لکه بری به شیوه آسان

imagesCATXAH86.jpg


لکه جوهر:

برای از بین بردن جوهر سیاه بر روی فرش یا لباس، مقداری ماست روی محل لكه ریخته و با قاشق ماست را جمع كنید.
چند مرتبه این كار را تكرار كنید، لكه كاملاً از بین می رود.

 

لكه چای:

 برای از بین بردن لكه چای، فوراً پارچه خیس را روی لكه بكشید. اگر پاك نشد، پارچه را آغشته به آب و پودر لباسشویی كنید بر روی لكه بكشید فوراً تمیز می شود.

اگر امكان شست وشوی سریع آن وجود نداشت، مقداری نمك بر روی سطح لكه بریزید و مدتی صبر كنید تا نمك آن را به خود جذب كند. سپس در صورت فراهم شدن شرایط شست وشو، آن را به روش معمول با آب گرم و مواد شوینده بشویید.

راهكار دیگر این است كه سطح لكه را با اسپری مخصوص مو بپوشانید، سپس یك قطعه صابون بر روی سطح لكه بمالید و بعد آن را در آب سرد خیس كنید و بشویید.

 
لكه آدامس:

 برای از بین بردن آدامس از شیره درخت كاج و یا روغن نباتی استفاده كنید و بعد از آن لباس را كاملاً بشویید. روش دیگر برای از بین بردن لكه آدامس از روی لباس این است كه یك تكه یخ برداشته و چند مرتبه بر روی آدامس بكشید تا از روی لباس جدا شود . اگر آدامس از پارچه جدا نشد می توانید از بنزین استفاده كنید.


نكته: برای جذب لكه های چربی و حتی لكه های حاصل از ریختن نوشابه، آب میوه و مانند اینها بهترین كار ریختن قشر نازکی از نمك یا پودر تالك (پودر بچه) و رها كردن لكه برای مدت نیم ساعت تا یك ساعت است.

پس ازآن با شامپو یا كف حاصل از كمی مایع ظرفشویی و آب شست وشو دهید. البته مرحله فوق را می توانید چند بار تكرار كنید.







این سبزیجات را نباید فریز کرد

hou3984.jpg
این روز‌ها در فریزر خانه‌ها انواع سبزیجات فریز شده را مشاهده می‌کنید که در بعضی موارد هم کاملا تغییر در آنها را مشاهده می‌کنید.
مجید حسن قمی متخصص تغذیه گفت: بهترین روش مصرف سبزیجات، استفاده از آنها به شکل تازه است و توصیه می‌شود که حتی الامکان آنها را به شکل تازه مصرف کنید.

وی افزود:
بهترین درجه فر‌یز کردن سبزیجات بین هیجده تا بیست درجه سانتی گر‌اد است.

سبزیجاتی‌ مثل پیاز، سیر، نخود فرنگی و باقلا جزء سبزیجاتی‌ هستند که این روز‌ها اکثرا در فریزر‌ها یافت می‌شود.

این متخصص تغذیه اذعان داشت: سبزیجاتی‌ مثل سیب زمینی و گوجه فرنگی به علت دارا بودن بافت نشاسته‌ای اگر درون یخچال فریزر نگهداری شوند و این مدت کمی به طول بیانجامد طعم واقعی خود را از دست می‌دهند همچنین سبزیجات پخته مثل قورمه سبزی و اسفناج اگر اول تفت داده شوند ویتامین‌ها را بهتر در خود نگه می‌دارند.







آیا روش علمی فریز کردن مواد غذایی را می دانید؟

imagesCAA8S5N2.jpg

مواد غذایی قبل از فریز شدن باید به طور مناسب بسته بندی شوند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست ندهند و سرمای فریزر و خشکی محیط آن موجب خراب شدن مواد غذایی نشود. نکته مهم این است که پیش از بسته بندی مواد غذایی، میزان مورد نیاز در هر بار مصرف مشخص شود، چرا که بسته غذایی خارج شده نباید به هیچ عنوان دوباره به فریزر بازگردانده شود. اگر مواد غذایی به طور صحیح بسته بندی شوند و به سرعت در دمای فریزر سرد شوند، کیفیت خود را بیشتر حفظ کرده و مدت ماندگاری شان افزایش می یابد ولی پس از گذشت زمان استاندارد، اگر چه مواد غذایی به ظاهر سالم هستند، اما هیچ گونه ارزش تغذیه ای نداشته و به تفاله تبدیل می شوند.


فریز کردن وحفظ ارزش مواد غذایی

آنچه در اینجا می آموزیم بررسی اصول صحیح فریز کردن مواد غذایی، میوه ها و سبزیجات است . چرا که می توان با رعایت اصول صحیح فریز کردن موادغذایی، کیفیت مواد غذایی را حفظ کرد تا با آسودگی بیشتری ازاین مواد استفاده کرد.

شرایط بسته بندی :

مواد غذایی پیش از فریز شدن نیاز به بسته بندی مناسب دارند تا عطر و طعم و مزه ، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست نداده و سرمای فریزر و خشکی محیط آن باعث خراب شدن مواد غذایی نشود.

به طور کلی بسته بندی انتخابی باید شرایطی به این شرح داشته باشد:

1- مقاوم به خروج رطوبت مواد غذایی (حفظ رطوبت طبیعی موادغذایی داخل بسته) .

2-با دوام و مقاوم به نشتی مواد از داخل بسته به بیرون.

3-مقاوم به ترک و شکستگی در مقابل دمای پایین فریزر.

4- مقاوم به نفوذ چربی، روغن .

5- مقاوم به نفوذ بو از محیط فریزر به داخل بسته.

6-حفظ بو و عطر و طعم موادغذایی .

7- استاندارد بودن موادی که ظرف یا کیسه نایلون بسته بندی از آن تهیه شده است.

انواع بسته بندی

در منازل دونوع بسته بندی برای فریز کردن مواد غذایی استفاده می شود که شامل انواع ظروف در دار  از جنس های مختلف چون پلاستیک و فلز (نوع شیشه ای کمتر متداول است) و بسته بندی با کیسه نایلون یا پلاستیک های زیپ دار ویژه بسته بندی. سطح صاف کف و دیواره های ظروف، خارج کردن موادغذایی از ظرف و استفاده از موادغذایی را آسان می کند، به اضافه اینکه می توان بارها و بارها از این ظروف استفاده کرد. دهانه گشاد ظروف برداشت موادغذایی از آنها را آسان می کند؛ اما درباره ظروف پلاستیکی باید مقاومت ظرف به دمای پایین در نظر گرفته شود، چرا که بسیاری از ظروف پلاستیکی در اثر سرما ترک برداشته یا می شکنند.

 متخصصان تغذیه توصیه می کنند که مواد غذایی در ظروف شیشه ای در فریزر گذاشته شوند، چون این ظروف ترکیبات شیمیایی ندارند که با مواد غذایی ترکیب شوند. اما باید هنگام پر کردن این ظروف از ماده غذایی، مقداری فضای خالی در نظر گرفت تا در اثر انبساط حاصل از یخ زدن ماده غذایی، ظرف نشکند. اگر چه در فریز کردن درست مواد غذایی، تغییر در عطر و طعم و بوی آنها ایجاد نمی شود، اما از ارزش غذایی آنها کاسته می شود، به ویژه اگر مواد غذایی بیشتر از زمان استاندارد در فریزر نگهداری شوند.

متخصصان تغذیه توصیه می کنند که مواد غذایی در ظروف شیشه ای در فریزر گذاشته شوند، چون این ظروف ترکیبات شیمیایی ندارند که با مواد غذایی ترکیب شوند.

استفاده از کیسه نایلون به جهت قیمت پایین و عدم نیاز به شست و شوی مجدد و امکان استفاده از فضای بیشتر به جهت امکان چیدن کیسه های روی هم بسیار رایج است. اما آنچه در این نوع بسته بندی بسیار مهم است توجه به مقاومت کیسه ها در مقابل نشتی، سرما، پاره شدن یا باز شدن درز کیسه ها در اثر سرمای فریزر و مقاومت به نفوذ یا خروج عطر و طعم، بو و رطوبت طبیعی مواد غذایی است که بی شک با انتخاب کیسه نایلون مناسب می توان به خوبی از ماده غذایی بسته بندی شده محافظت کرد.

بهترین زمان مصرف :

بهترین زمان مصرف حداکثر سه ماه پس از فریزکردن برای موادغذایی با مدت ماندگاری بالا (مانند میوه ها و سبزیها) و برای موادغذایی با مدت ماندگاری پایین حداکثر یک ماه پس از فریزکردن است.








قوطی های خوشمزه یا خطرناک!؟

66_images.jpg
هر چند همیشه استفاده از غذاهای تازه توصیه می شود و خانم های خانه سعی می کنند از مواد غذایی تازه و سالم در برنامه ی غذایی خانواده ی خود استفاده کنند اما گاهی مجبور می شوند از  کنسروهای موجود در بازار استفاده کنند در اینجا نکاتی که هنگام استفاده از کنسروها باید مورد استفاده قرار گیرد ، بیان می شود:

 - اگر متوجه شدید قوطی کنسرو زنگ زده یا ضربه خورده، از خرید آن خودداری کنید. یادتان باشد که ظرف محتوی کنسرو باید کاملا سالم باشد و آثاری از نشتی در آن دیده نشود.

 - هنگام خرید کنسرو به در آن دقت کنید. اگر برآمده و متورم باشد زنگ خطری است که احتمال وجود سم داخل کنسرو را نشان می‏دهد. در صورتی که بعد از جوشاندن قوطی متوجه شدید در آن برآمده شده، نگران نشوید چون این اتفاق برای همه کنسروها سالم پیش می‏آید.

 - بعد از خرید، کنسرو را در محیط خشک و خنک نگهداری کنید و پس از باز کردن در، حتماً آن را داخل یخچال بگذارید. بهتر است ابتدا مواد غذایی کنسرو شده را داخل یک ظرف پلاستیکی یا شیشه‏ای قرار داده و بعد به یخچال منتقل کنید.

 - به تاریخ تولید، انقضا و پروانه ساخت وزارت بهداشت توجه کنید .کنسروهایی که فاقد چنین نوشته‏هایی باشند قابل اعتماد نیستند.

 - وجود لکه‏های سیاه روی در قوطی یا سیاه شدن یکپارچه آن نشان می‏دهد که یک واکنش شیمیایی میان مواد غذایی و در کنسرو صورت گرفته است. در این صورت خطری درباره سلامت غذای کنسرو شده وجود ندارد اما ممکن است عطر و طعم آن از بین رفته باشد؛ البته این حالت بیشتر درباره مواد غذایی اسیدی رخ می‏دهد.

 - قوطی کنسرو را در محیط مرطوب یا یخچال نگذارید چون رطوبت می‏تواند زنگ زدگی یا دیگر آلودگی‏های میکروبی را در کنسرو ایجاد کند.

 - اگر بعد از خرید کنسروهای تازه قصد دارید آنها را در کابینت بچینید، قدیمی‏ترها را دم دست بگذارید و کنسروهای جدید را به ردیف‏های عقب‏تر منتقل کنید. این جوری تاریخ مصرف کنسروها قابل کنترل‏تر است.

 - هنگام چیدمان قوطی‏ها داخل کابینت، کنسروهای قد بلندتر مانند نخودفرنگی و لوبیا را در ردیف‏های عقبی بگذارید و کوتاه‏ترها را در ردیف‏های جلویی قرار دهید تا همگی آنها جلوی چشم تان باشند.

 - هر وقت بعد از باز کردن کنسرو متوجه هر گونه طعم، رنگ یا مزه غیرعادی شدید، شک نکنید که باید کنسرو را دور بیندازید.







قبل از اتو کشی ،خوانده شود

imagesCAC4KQF8.jpg
برای اتوكشی نیز مانند هر كار دیگری قوانین و نكاتی وجود دارند كه با رعایت آنها، كار سریع‌تر و باكیفیت بهتری انجام می‌گیرد.

بنابراین پیش از انجام كار اتوكشی، ابتدا باید به علائم بین‌المللی‌ای كه معمولا روی برچسب متصل به لباس‌ها و لوازم پارچه‌ای – با دوخت استاندارد – وجود دارد، توجه كنید. این علائم رابطه مستقیمی با جنس پارچه لباس دارند. درواقع روی این برچسب‌ها مشخص می‌شود این لباس اتوشدنی است یا خیر و درصورتی كه اتوكشیدن آن امكان‌پذیر باشد، این كار باید در چه دمایی انجام شود.

میزی برای اتو:

اگر می‌خواهید  هنگام اتوكشیدن دچار پشت‌درد و كمردرد نشوید، میز اتویی تهیه كنید كه ارتفاع آن قابل تنظیم باشد. به این ترتیب شما می‌توانید باتوجه به قدتان، میز را در ارتفاع مناسب قرار دهید؛ به صورتی كه برای اتوكشی نیاز به دولاشدن و خمیدگی پشت وجود نداشته  باشد. باتوجه به اینكه روكش پارچه‌ای میز اتو در اثر اتوكشیدن‌های متوالی لباس‌ها تغییررنگ داده و معمولا لكه‌دار می‌شود، برای حفظ ظاهر پارچه آن، روكشی درست به اندازه سطح میز بدوزید یا از روكش‌های آماده‌ای كه باتوجه به ابعاد سطح میز اتو به فروش می‌رسند، ‌استفاده كنید. با روكش‌كردن سطح میز اتو، شما می‌توانید به راحتی آن را بیرون آورده و بشویید.

یك پیشنهاد:

برای اینكه گرمای حاصل از اتو  هنگام اتوكشی دوبرابر شده و لباس به سرعت صاف و اتوكشیده شود، سطح میز اتو را پیش از قراردادن روكش متحرك، با لایه‌ای از فویل آلومینیوم بپوشانید.

 این كار را به صورتی انجام دهید كه لایه فویل آلومینیوم بدون هیچ‌گونه چین و تاخوردگی‌ای روی میز صاف قرار گیرد و بعد روكش را روی لایه آلومینیومی بكشید. به این ترتیب زحمت شما برای اتوكشی به نصف رسیده و سرعت‌عمل دوبرابر می‌شود. درواقع پارچه از  هر دو طرف زیر و رو – حرارت می‌بیند.

توجه:

پیشنهاد فوق برای پارچه‌های ظریف و نازك مانند ابریشم و به‌طور كلی پارچه‌هایی كه برای اتوكشی آنها حرارت زیادی لازم نیست، مناسب نبوده و این كار را فقط برای پارچه‌های ضخیم‌تر انجام دهید.

نكته:

باتوجه به اینكه سطح چوبی میز اتو با چند لایه ابر پوشانده شده و ابر نیز در اثر حرارت كم‌كم فشرده شده و از بین می‌رود، هنگام نازك‌شدن ابر روی میز اتو، اقدام به تعویض میز كنید زیرا قطر ابر روی میز، در نتیجه اتوكشی تاثیر می‌گذارد؛ به‌طوری كه هرچه سطح زیر صاف‌تر و نرم‌تر باشد، لباس روی آن بهتر اتو می‌شود.

نگهداری از اتوهای بخار:

پس از پایان استفاده از اتوی بخار، نه تنها آب داخل مخزن را خالی كنید بلكه اگر دستگاه شما دگمه‌ای مخصوص خارج‌كردن بخار نیز دارد، آن را آن‌قدر فشار دهید تا باقیمانده آب داخل مسیر نیز بخار شده و راه‌های خروج بخار به‌طور كامل باز شوند. البته ممكن است  هنگام انجام این كار، مقداری رسوبات آب به صورت خرده‌گچ از اتو خارج شده و روی لباس شما بریزد؛ نگران  نباشید فقط لباس را بتكانید؛ این ذرات، لكه‌ای ایجاد نمی‌كنند.

برقی از اتو روی پارچه:

اغلب پارچه‌های تیره  هنگام اتوكشی به اصطلاح برق افتاده و ظاهری نامناسب پیدا می‌كنند. برای جلوگیری از بروز این مشكل، كافی است تكه پارچه‌ای به رنگ روشن را روی لباس تیره انداخته و از تماس مستقیم اتو با پارچه تیره جلوگیری كنید.  این راهكار درمورد پارچه‌های ظریف مانند ابریشم نیز پیشنهاد می‌شود. فقط به یاد داشته باشید برای سهولت كار اتوكشی بهتر است پارچه را نمدار كنید. البته پاشیدن آب روی تكه پارچه نیز سرعت اتوكشی را بالا می‌برد.

عوامل خش‌زا در اتوكشی:

برای اتوكشیدن لباس‌های دگمه‌دار و زیپ‌دار - به‌خصوص انواع فلزی آنها – مراقب باشید كه اتو را به‌طور مستقیم روی سطح زیپ یا دگمه حركت ندهید زیرا ممكن است باعث خط‌افتادن  كف اتو شود. برای این منظور پارچه نخی‌ای روی آن قسمت‌ها پهن كرده و روی پارچه را اتو كنید.

صرفه‌جویی در زمان:

برای صرفه‌جویی در زمان به هنگام اتوكشی، اگر به همراه لباس‌ها مقداری ملحفه یا رومیزی بزرگ نیز دارید، آنها را به صورت دولا یا حتی چندلا روی میز اتو پهن كرده و  روی آنها شروع به اتوكشی لباس‌های دیگر كنید. با این كار همزمان با اتوكشیدن لباس‌ها – به‌خصوص تی‌شرت‌ها و لباس‌های بچه‌ها – قسمت اعظمی از ملحفه یا رومیزی نیز اتو می‌شود. به این ترتیب لازم است تنها زمان كوتاهی را برای تكمیل قسمت‌های باقیمانده چروك صرف كنید.

اتوكشی در ابعاد وسیع:


اگر زحمت اتوكشیدن پرده‌های بزرگ و یك‌تكه خانه را خودتان تقبل كرده‌‌اید ولی با اتوكردن یك قسمت، قسمت دیگر دوباره چروك می‌شود، از صندلی كمك بگیرید؛ به این ترتیب كه یك یا دو عدد صندلی چوبی  در قسمت پشت میز اتو قرار داده  و بخش اتوكشیده شده پارچه را روی تكیه‌گاه صندلی آویزان كنید.


نظافت در اتو:

برای تمیزكردن محفظه آب داخل اتوی بخار، محلولی از سركه سفید و آب را به نسبت مساوی تهیه كرده و درون محفظه آب پر كنید. حالا به مدت 3 دقیقه صبر كنید، سپس محلول سركه‌ای را بیرون ریخته و داخل آن را آبكشی كنید.

این روزها كف اغلب اتوها معمولا یا از جنس استیل است یا اینكه توسط روكش تفلون یا جنسی مانند آن پوشیده شده است كه درصورت اول كافی است مقداری خمیردندان را روی یك تكه پنبه قرار داده و به سطح كف اتو بمالید؛ بعد مدتی صبر كنید تا لایه خمیردندان خشك شود، سپس توسط پنبه نمدار تمیزی لایه را به طور كامل پاك كنید.

اگر اتوی شما از نوع بخاردار است، هنگام مالیدن خمیردندان مراقب باشید مواد وارد سوراخ‌های مخصوص خروج بخار نشود. در ضمن اگر روی كف اتو لكه‌ای سوختگی باقی مانده، تكه‌ای سیم ظرفشویی را برداشته و به آرامی روی لكه بمالید. البته این كار فقط درمورد اتوهای استیل امكان‌پذیر است؛ در غیر این صورت، تكه پارچه‌ای را به محلول آب گرم و مواد شوینده یا الكل صنعتی آغشته كرده و كف اتو بكشید. البته محلول گرم سركه و نمك نیز برای این منظور مفید است.





مختصر اما مفید

imagesCA7V3BX0.jpg

جوش شیرین

از خواص جوش شیرین غافل نباشید. جوش شیرین هم مصرف خوراکی و دارویی دارد و هم ضدعفونی کننده است.

1 - می توانید از آن در تهیه بیسکویت و کیک استفاده کنید.

2 - برای براق کردن جواهرات به کار می رود.

3 - درد ناشی از نیش زنبور را تسکین می دهد.

4 - برای نظافت یخچال و لکه گیری اجاق گاز به کار می رود.



حباب چراغ

حباب چراغ ها را ماهی یک بار بشویید. برای انجام این کار، ابتدا چراغ را از سرپیچ باز کنید و با پارچه آغشته به کف و صابون گرم پاک کنید و خوب خشک نمایید.

لگه گیری مبلمان چوبی

برای برطرف کردن زَدگی رنگ مبلمان چوبی بهتر است مقداری رنگ مخصوص چوب از فروشگاه های رنگ آمیزی مبل تهیه کنید و در محل زدگی بمالید.

تمیز کردن تار عنکبوت

برای این منظور یا از جاروبرقی استفاده کنید یا تکه ای پارچه یا جوراب را سر چوبی ببندید و تارها را تمیز کنید.


پاک کردن وسایل سفید آشپزخانه

برای تمیز کردن وسایل سفید آشپزخانه روی آنها را ابتدا با پارچه ای خیس، نم دار کنید. بعد پودر زمین شوی را روی آن بریزید و چند دقیقه صبر کنید و اسکاچ بکشید. اگر باز هم پاک نشد روی آن را مایع سفید کننده بریزید.

رسوب کتری

برای دفع املاح رسوب کرده در کتری، کتری را با مقدار مساوی آب و سرکه پُر کنید و بگذارید جوش بیاید. سپس اجاق گاز را خاموش کنید و بگذارید کتری تمام شب به همان حال بماند. کتری تمیز خواهد شد.

نظافت تلفن

تلفن خود را با الکل یا ادکلن خوشبو پاک کنید تا مثل روز اولش نو بشود.

کندن کاغذ دیواری

اگر می خواهید کاغذ دیواری به آسانی از دیوار جدا شود به این ترتیب عمل کنید. آب داغ و سرکه را به میزان مساوی با یکدیگر مخلوط کنید و با اسفنج روی کاغذ دیواری ها بکشید. آن قدر این کار را انجام دهید تا کاغذ دیواری ها خودشان کنده شوند.

 

پنجره سفت

اگر پنجره منزل شما (از نوع لولا دار) سفت شده و باز نمی شود، هیچگاه مستقیماً به چهارچوب پنجره ضربه نزنید، بلکه یک قطعه تخته صاف روی قابی که لولا دارد بگذارید، با یک چکش روی این قطعه ضربه بزنید تا پنجره آزاد شود. این کار از آسیب دیدن رنگ پنجره جلوگیری خواهد کرد.

بوی رنگ

برای از بین بردن بوی رنگ، موقع رنگ آمیزی اتاق، به هر لیتر رنگ، دو قاشق عصاره یا اسانس وانیل اضافه کنید. در غیر این صورت در یک ظرف آب سرد که در وسط اتاق گذاشته اید، مقداری پیاز خرد شده بریزید.

گود افتادگی فرش

برای این که گود افتادگی فرش در اثر فشار وسائل سنگین به حالت اولیه خود برگردد، کمی آب توی گودال ها بریزید وبگذارید 3 -4 ساعت بماند. بعد روی آن برس بکشید. 

 فرش درخشان

برای درخشندگی فرش مقداری نشاسته ذرت روی آن بپاشید و بعد از یک ساعت با جاروبرقی جارو کنید.


نظافت وسایل چرمی

صندلی ها و وسایل چرمی را با مخلوطی از سفیده تخم مرغ که خوب زده اید و کف کرده و چند قطره سرکه، تمیز کنید.

گردگیری

برای گردگیری پارچه متقالی را در دیگ آبی که مقداری خیلی کم موم یا وازلین در آن ریخته اید بگذارید و حرارت دهید. مایع که به جوش آمد پارچه را از آب در آورید به پارچه ی چربی تبدیل می شود که برای گردگیری خوبست.


ماشین لباسشویی

برای طولانی تر شدن عمر لباسشویی ماهی یکی دوبار روی قسمت های استیل و لاستیکی آن وازلین بمالید و با پارچه نرم و لطیفی آن را مالش دهید.

سوختگی با اتو

برای از بین رفتن محل سوختگی (خفیف) پارچه با اتو، لکه زرد را خیس خیس کنید و با پارچه زبری مثل کیسه حمام روی آن بکشید یا پنبه آغشته به آب اکسیژنه روی آن بمالید یا پیاز را نصف کنید و روی آن بمالید تا برطرف شود.




چه اتویی بخریم

imagesjnmhb.jpg
در صورتی كه شما اهل اتو كردن لباسها و ملحفه ها در خانه هستید و هر هفته ساعتی را به اتوكردن اختصاص میدهید توصیه می كنیم حتما در انتخاب اتو دقت فرمایید .بهترین اتوبرای شما اتویی است كه با عادت شما هماهنگ باشد و برای سالها عمر مفید داشته باشد . در عین حال حتما قبل ازخرید، قیمت های ماركهای مختلف و نوع كارایی هریك رابه دقت بررسی كنید.

انواع اتوهای انتخابی در حال حاضر دونوع اتو دربازاریافت می شود : اتو بخار و اتو مسافرتی .به نظر میرسد معیار تمامی افراد برای خرید اتو ، قیمت ان است برای همین توصیه میكنیم به نكات دیگرهم توجه كنید. به عنوان مثال برخی از انواع اتو دارای سیستم سردكنندگی عمودی هستند و یا دارای سیستم محافظتی ضد اهك دارند كه خود سبب افزایش طول عمراتوی شما خواهدشد.

اتوهای بخار بین 1400تا2200وات قدرت دارند و میزان درجه حرارت انها بر حسب نوع پارچه ای كه اتو می كنید قابل تنظیم است . برخی ازاین اتوها منبع بزرگی دارند در نتیجه تعداد دفعاتی كه نیاز به پر كردن منبع اب دارد كمتر میشود . برخی از انواع دیگرهم منبع اب سرد دارند كه شما می توانید به سرعت بعدازاتمام كار ،اتوی خود را سردكنیدومنتظرسردشدن اتو نمانید .

بسیاری از اتوهای بخار كف استیل دارند كه متاسفانه كف استیل باعث می شود پارچه ای كه اتو می كنید مخصوصا اگر مشكی باشد ، برق بیفتد . شما میتوانید یا كفی پارچه ای برای اتوی كف استیل خود تهیه كنید ویا نسل جدیدی از اتوها با كفی ازجنس فولاد یا چدن ویا سرامیك انتخاب كنید . است كه سبك باشد ، انرژی كمی مصرف كند ، به پارچه صدمه نرساند و به واسطه كفی مناسب ، راحت روی پارچه لیز بخورد و چروك را باز كند . بفرمایید :

1- اتوی شما حتما باید مجهز به سیستم كنترل الكترونیكی باشد تابطوراتوماتیك پس از چنددقیقه ثابت ماندن عمودی و چندین ثانیه ثابت ماندن افقی خاموش شود .

2- سیستم پاك كنندگی اتوماتیك موجب می شود ذرات گردوغباراز درون اتو بیرون بیاید و كاركرد اتوی شما همیشه مانند روز اول حفظ شود .






نكاتی درباره تشكهای خوش خواب

tyyh6.jpg

۱) مهم‌ترین نکته در انتخاب تشک تخت‌خواب، بررسی تاثیر آن بر سلامت جسمانی شماست. تشکی را انتخاب کنید که به هنگام خوابیدن روی آن، عضلات شما دچار گرفتگی نشوند. انواع تشک‌های طبی موجود در بازار که سطحی سفت و انعطاف‌ناپذیر دارند، برای سلامت بدن و به‌خصوص جلوگیری از گودی کمر و فاصله میان مهره‌های آن بسیار مفید هستند، ضمن اینکه مانع از بروز کمردرد زودرس می‌شوند.

۲) انواع تشک‌های فنری با قابلیت مواج بیشتر برای تخت‌های یک‌نفره کاربرد دارد و تشک‌های بدون این قابلیت، برای تخت‌های دو نفره مناسب‌تر است.

۳) زمانی که صبح‌ها به هنگام بیدار شدن، با رخوت و درد عضلانی مواجه می‌شوید، چنانچه از خواب ناآرام رنج می‌برید و احساس خستگی می‌کنید، بدانید که این علایم نشان‌دهنده فرسوده بودن تشک تخت‌خواب شماست و زمان تعویض آن فرا رسیده است. بر اساس تحقیقات، عمر مفید یک تشک بین ۷ تا ۱۰ سال است و پس از گذشت این مدت باید تعویض شود.

۴) تشک‌هایی که حاشیه آنها دارای کوک‌های متنوع هستند، دیرتر از شکل می‌افتند اما سعی کنید تشک‌ها را هر ماه یک بار پشت و رو کنید.

۵) تشک‌هایی که از فوم ساخته شده‌اند گرمای زیادی را در خود نگه می‌دارند بنابراین اگر به گرما حساسیت دارید، باید تشک‌هایی را خریداری کنید که به خوبی هوا را تهویه کنند و از الیاف خنک ساخته شده ‌باشند.

۶) در مورد تخت‌های دو نفره باید توجه داشته باشید، چنانچه تفاوت وزن ۱۸ کیلوگرم یا بیشتر است، باید به جای یک تشک دو نفره از دو تشک تک‌نفره متناسب با وزن هریک در کنار هم استفاده شود.

۷) تشک‌های روکش‌دار دارای سطح لطیف‌تری هستند ولی تشک‌هایی که به وسیله برچسب‌ها و موادی خاص در برابر فرسوده شدن مقاوم می‌شوند، برای افرادی که دارای حساسیت هستند توصیه نمی‌شود.





نگهداری صحیح از ماشین لباسشویی

indexhfyjgu.jpg
برای داشتن یك ماشین لباسشویی كه به بهترین نحوه لباسهای شما را بشوید و در عین حال از عمر مفید بیشتری برخوردار باشد، دانستن و رعایت نكات زیر می تواند برای شما بسیار مفید باشد.

• ماشین لباسشویی را در جایی قرار دهید كه به شیر آب ، پریز برق و خروجی فاضلاب نزدیك باشد.

• هرگز ماشین را بیش از حد ظرفیت آن پر نكنید، البسه باید به راحتی در آب حركت كنند و آب را به خود جذب نمایند. پر كردن محفظه روند چرخش و خالی كردن آب را دچار اختلال میكند.

• هر برنامه لباسشویی، شرایط خاص خود را دارد، البسه دارای دگمه فلزی و زیپ باید جداگانه شسته شوند، البسه كمرنگ جدا و الی آخر.

• آب اضافه داخل محفظه را پس از هر شستشو خالی كنید (در ماشینهایی كه درب آن از بالا باز میشود)، شستن هر روزه محفظه لزومی ندارد مگر اینكه در آخرین شستشو از سفید كننده یا ماده افزودنی مشابه استفاده كرده باشید.

• برای شستن اشیایی چون كفش، عروسكهای پارچه ای و مانند آن به موارد ذكر شده بر روی آنها توجه كنید تا آسیبی به كفش یا عروسك وارد نشود.

• پس از شستن مواد پرز دار از قبیل عروسك، پتو و مانند آنها، فیلتر ماشین را به خوبی پاك كنید.

بعضی از اشكالات رایج

اگر هنگام استفاده از ماشین لباسشویی متوجه ایرادی شدید، وحشت زده نشوید و موضوع را فورا به موتور آن ارتباط ندهید، در بسیاری از مواقع، مشكل تنها در اثر یك ریزه كاری مانند محكم نبستن درب ماشین یا محفظه پودر صورت گرفته است. بعضی از مشكلات معمول و دلایل آنها از این قرارند :

• اگر ماشین پر از آب نمیشود، به احتمال زیاد لوله آب آن یا صافی رابط گرفته است، و با تمیز كردن مرتب صافی و برطرف كردن گرفتگی لوله، اشكال رفع خواهد شد.

• اگر كف صابون از محفظه پودر بیرون میزند، معمولا به خاطر ریختن پودر بیش از حد یا استفاده از پودری است كه برای ماشین لباسشویی مناسب نیست.

• اگر ناگهان آب از ماشین سرازیر شد، قبل از هر چیز باید لوله فاضلاب را چك كنید كه گرفته نباشد و در غیر این صورت به دنبال مشكل دستگاه بگردید.

• اگر چرخش ماشین صدای زیادی دارد، مشكل میتواند به یاتاقان مربوط باشد كه علامت آن تشكیل لكه های زنگ زده در زیر و پشت دستگاه است و باید توسط متخصص تعمیر شود. اگر محفظه مشكلی نداشته باشد، منبع صدا میتواند یك جسم خارجی در بخش موتور یا پمپ باشد. اما قبل از اینها، باید از طراز بودن ماشین بر روی سطح زمین مطمئن شوید.

• گاهی البسه داخل محفظه به یكدیگر پیچیده و یك شكل توپی تشكیل داده، تعادل ماشین را بر هم میزنند، و اگر ماشین طراز قرار نگرفته باشد، این اتفاق موجب تكانهای شدید دستگاه میشود كه با یك بار خالی و پر كردن، مشكل رفع خواهد شد.

 
توصیه هایی برای صرفه جویی در انرژی مصرفی

• بیشتر البسه خود را با آب گرم (نه داغ) یا سرد بشویید و با آب سرد آب كشی نمایید. به این ترتیب در انرژی و پول صرفه جویی میكنید. از آب داغ تنها در زمانی كه باید، استفاده نمایید. قرار دادن درجه ماشین از داغ به گرم، مصرف انرژی را به نصف تقلیل میدهد.

• به طور كلی، شستن یكباره البسه بیشتر، مقرون به صرفه تر از دو مرتبه شستن مقدار كمتری از البسه است.

• پودر را بیش از حد نیاز استفاده نكنید، كف زیاد از حد به ماشین فشار می آورد و انرژی بیشتری نیاز خواهد داشت.

• البسه را بیش از حد نشویید. پارچه های ظریف به زمان طولانی شستشو نیاز ندارند.

• پارچه های خیلی چرك را ابتدا خیس كنید. میتوانید برای این كار از برنامه خیساندن البسه استفاده كنید. به این ترتیب در یك دور شستشو و مصرف برق بیشتر، صرفه جویی كرده اید.

• از تركیب شوینده ها و مواد شیمیایی بپرهیزید. این تركیبات گاهی بسیار خطرناك هستند، برای مثال سفید كننده ها در برخورد با صافیهای شیمیایی دستگاه، گازهای خطرناكی متصاعد میكنند.





روش نگهداری گل های مختلف!

imagesCA3VK9ZX.jpg
گل نرگس : این گل در آب کم عمق می تواند عمر بسیار درازی داشته باشد. به ویژه اگر ساقه های آن را به طور مکرر کوتاه کرده و آب را عوض کنید و غذای مکمل به آن اضافه نمایید. هر دو تا سه روز یکبار تنها در نیمی از گلدان آب بریزید. می توانید پوسته محافظ را به حال خود باقی گذاشته و یا آن را به آرامی از ساقه جدا کنید. زمانیکه ساقه های نرگس را کوتاه می کنید این پوسته ها از خود نوعی شیره در داخل آب ترشح می کنند که عمر سایر گل ها را کوتاه می کنند. برای جلوگیری از این مشکل می توانید پس از برش ساقه ها برای 12ساعت آنها را در یک گلدان مجزا قرار دهید و سپس با گل های دیگر در یک گلدان قرار دهید. در گل آرایی های جدید دیده می شود که گل نرگس را همراه با پیاز و ریشه آن تزئین می کنند. به این منظور گل روی ریشه ها را با آب شسته و می توانید از کلیه گیاه از ریشه گرفته تا ساقه و برگ و گل لذت ببرید.

 
گل شقایق: همان مراقبت های متداولی که در ابتدا توضیح داده شد در مورد گل شقایق هم صدق می کنند، اما از آنجاییکه ساقه های آنها خیلی لطیف و آسیب پذیر می باشند، باید آنها را با ملایمت در دست گرفته و به آرامی کوتاه کنید. طبیعت حساس و لطیف گل های شقایق حاکی از این مطلب است که عمری بیش از3 تا5 روز ندارند.

 
گل داودی: این گل ها در رنگ ها و اشکال مختلف یافت شده و با تعداد گلبرگ های مجزا یافت می شوند. گاهی اوقات در رنگ های غیرمعمول دیده شده و با شکوفه های تکی و یا چند تایی در هر ساقه، دارای زیبایی خاصی می باشند. هر یک از گلبرگ ها که زرد شده و یا رو به پلاسیدگی می رفتند، باید از ساقه جدا شوند. برگ های این گل گاهی اوقات از گلبرگ ها نیز زودتر پلاسده می شوند. کوتاه کردن ساقه ها جذب مطلوب آب را افزایش داده و عمر گل را در داخل گلدان افزایش می بخشد. عمر متوسط گل های داودی در گلدان چیزی در حدود 7تا12 روز می باشد.

 
گل مینا: کلیه موارد ذکر شده برای مراقبت و نگهداری از سایر گل ها درمورد این گل نیز صدق می کند ، تنها با این تفاوت که باید به یاد داشته باشید این گل نیازمند میزان آب زیادی است به همین دلیل باید به طور مکرر گلدان را چک کنید و آن را همیشه پر از آب نگه دارید.